Opremljenost sodišč v državah EU

Sodišča držav članic so vse pogosteje opremljena z videokonferenčnimi sistemi bodisi v sodnih dvoranah bodisi v posebnih prostorih za zaslišanje prič ali izvedencev.

Da bi sodniki, tožilci in sodno osebje v čezmejnem postopku lažje poiskali praktične informacije za izvajanje zaslišanja prek videokonference, so ministrstva za pravosodje držav članic zagotovila podatke o lokaciji in vrsti videokonferenčne opreme, s katero razpolagajo sodišča. Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico. Oprema, nameščena na ministrstvih ali v zaporih ni navedena.

Zadnja posodobitev: 18/01/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.