Vročanje listin: uradni prenos pravnih listin

Če ste udeleženi v pravnem postopku in morate poslati in/ali prejeti sodna ali izvensodna pisanja, lahko tukaj najdete informacije za posamezne države o tem, kako ravnati v takem primeru.

Uredba (ES) št. 1393/2007 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. novembra 2007 o vročanju sodnih in izvensodnih pisanj v civilnih ali gospodarskih zadevah v državah članicah ureja vročanje sodnih in izvensodnih pisanj med državami članicami Evropske unije. Določa postopek za vročanje pisanj med državami EU, vključno z Dansko, prek imenovanih „organov za pošiljanje“ in „organov za sprejem“.

Uredba se nanaša na primer na sodna pisanja, kot so pisanja o začetku postopka, pritožbe, odgovori na tožbo, sodne odredbe ali izvensodna pisanja, kot so notarske listine, ki jih je treba vročiti v državi EU, ki ni država vašega prebivališča.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.

Zadnja posodobitev: 13/05/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.