Informacije za državljane

Dostop za državljane EU do tematskih strani in publikacij v zvezi s pomočjo na področju civilnega in gospodarskega prava

Kako lahko EPM v civilnih zadevah pomaga državljanom

EPM v civilnih zadevah olajšuje odnose med nacionalnimi pravosodnimi organi in na ta način pomaga osebam, udeleženim v čezmejnih civilnih in gospodarskih zadevah. EPM v civilnih zadevah prispeva k izboljšanju učinkovitega dostopa do pravnega varstva na naslednje načine:

– Državljanom neposredno zagotavlja širok spekter informacij o evropskem, nacionalnem in mednarodnem civilnem in gospodarskem pravu na straneh o posebnih temah, ki so na voljo tukaj.

– Mreža je pripravila tudi številne publikacije, zlasti vodnike za državljane o posebnih instrumentih prava Unije.

Zadnja posodobitev: 18/01/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.