Omejitve dedovanja – posebna pravila

Nacionalne informacije o posebnih pravilih, ki se uporabljajo za nekatere nepremičnine, nekatera podjetja ali druge posebne kategorije premoženja.

Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah je pripravila nekaj informativnih listov o posebnih pravilih na podlagi nacionalnega prava, ki določajo omejitve v zvezi z dedovanjem, ki običajno vključuje naslednje premoženje:

  • določene vrste nepremičnega premoženja (nepremičnine),
  • določene vrste podjetij,
  • druge posebne kategorije premoženja.

Ta pravila iz gospodarskih, družinskih in/ali socialnih razlogov omejujejo dedovanje, ki vključuje tako premoženje.

Uporabljajo se za dedovanje na podlagi nacionalnega prava, ki določa take omejitve, in sicer ne glede na dedno pravo.

Za informativni pregled o nacionalnem pravu, ki določa omejitve dedovanja ali kako drugače vpliva na dedovanje določenega premoženja, kliknite na ustrezno zastavo na tej strani.

Zadnja posodobitev: 18/01/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.