Uveljavljanje odškodnine zoper storilca kaznivega dejanja

Informacije o tem, kako zahtevati odškodnino od storilca kaznivega dejanja

Zadevni instrument zakonodaje EU je Direktiva 2012/29/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. oktobra 2012 o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj ter o nadomestitvi Okvirnega sklepa Sveta 2001/220/PNZ (direktiva o pravicah žrtev).

Člen 16 direktive o pravicah žrtev določa, da so vse žrtve kaznivih dejanj med kazenskim postopkom upravičene pridobiti odločitev o odškodnini, katere plačilo se naloži storilcu.

Tukaj so na voljo informacije o tem, kako lahko med sojenjem (kazenskim postopkom) zahtevate odškodnino od storilca kaznivega dejanja.

Da bi našli informacije, ki so relevantne za vašo zadevo, preberite informacije o državi EU, v kateri bo potekal kazenski postopek.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.

Zadnja posodobitev: 30/08/2018

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.