O evropski pravosodni mreži

Evropska pravosodna mreža v kazenskih zadevah (EPM v kazenskih zadevah) je mreža nacionalnih kontaktnih točk v državah članicah EU, imenovanih s strani osrednjih organov in drugih pristojnih organov, s posebnimi odgovornostmi na področju pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah.

Vloga EPM je olajšanje pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah z zagotavljanjem pravnih in praktičnih nasvetov ter pomočjo pri vzpostavitvi neposrednih stikov med pristojnimi nacionalnimi organi. Kontaktne točke EPM so vključene tudi v organizacijo in spodbujanje usposabljanj o pravosodnem sodelovanju v kazenskih zadevah.

Na spletišču EPM so na voljo e-orodja za olajšanje sodelovanja ter druge praktične informacije, vključno z informacijami o sodelovanju z državami in pravosodnimi mrežami zunaj EU.

Evropsko pravosodno mrežo upravlja sekretariat s sedežem pri Eurojustu v Haagu. Sedanji vodja sekretariata EPM je Ola LÖFGREN.

Če želite biti preusmerjeni na spletišče Evropske pravosodne mreže v kazenskih zadevah, kliknite tukaj.

Zadnja posodobitev: 19/02/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.