Zbirka podatkov o potrošniškem pravu

Orodje, ki vsakomur omogoča enostaven dostop do nacionalnih predpisov, ki prenašajo ključne direktive EU o varstvu potrošnikov v državah članicah EU.

Komu je namenjeno?

Namenjeno je vsem, od potrošnikov in podjetij do pravnih strokovnjakov in izvršilnih organov.

Kaj zajema?

Zajema:

  • ključne direktive EU s področja varstva potrošnikov
  • ukrepe za njihovo vključitev v nacionalno zakonodajo
  • dozdajšnjo pravno prakso držav EU in Sodišča Evropske unije
  • zadevno nacionalno upravno prakso.

Kako deluje?

Potrošnikom, podjetjem, odvetnikom, sodnikom in drugim omogoča hitro preverjanje pravic in obveznosti, ki izhajajo iz prava varstva potrošnikov.

Kako se umešča v splošno politiko EU na področju varstva potrošnikov?

Namenjeno je ozaveščanju o zakonodaji EU na področju varstva potrošnikov, olajševanju izpolnjevanja obveznosti in krepitvi izvrševanja zakonodaje o varstvu potrošnikov.

Da bi čim bolj izpopolnili to zbirko podatkov in poenostavili njeno uporabo, v vas vabimo, da nam prek tega obrazca pošljete svoje pripombe.

Zadnja posodobitev: 29/10/2018

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.